Historia

Solen lyser från en klarblå himmel och det är vitt på fjälltopparna, isen har precis lagt sig och ligger spegelblank på Åresjön. Det är otroligt vackert och det har varit riktigt kallt under några nätter. 18 november 1984 får Åre sitt efterlängtade bageri. Bybor åker skridskor på den blanka isen till invigningen, andra årebor vandrar genom byn till Årevägen 40. Klockan 12:00 var det stor bullfest. Det bjöds på härligt rykande färska kanelbullar, saft och kaffe. Unga som gamla i Åre gjorde dagen till succé. Redan 14 dagar efter invigningen fick Åre Bageri köpa ytterligare en ugn.

Sortimentet var givet från första dagen. Bakat på recept med inspiration från hela Europa. Bagaren Ernst från Schweiz med bakverk i den högre skolan, Ulla från Finland med sina härliga finska råg- och surdegsbröd, Hansi från Österrike med vackra korgbröd och schwartzwaldstårtor, Marie från Göteborg med klassiska tårtor, hustrun Lena från Västervik med restaurangservice, ordning och reda, samt Greger från Brunflo med massor av idéer och beprövade recept från sin mormor, som också jobbade i Åre som bagare för länge sedan, hon körde ut brödet i Åre på spark.

Sedan starten 1984 har Greger och Lena drivit sitt familjeföretag året runt och följt Åres utveckling framåt. Med mycket hjälp från familj, släkt och vänner har Åre Bageri formats till vad det är idag.

Låt det väl smaka!
/ Lena & Greger med personal

orginal

Wall Of Fame

Åre Bageri 2014 © Det lilla Bageriet vid fjällets fot