Bageri & Konditori

Ingredienserna är naturliga råvaror, passion och lidelse för beredande av bröd, kärlek, omsorg och stor respekt för tidigare generationers kunskap om brödproduktionen. Kryddorna är nya och spännande recept, ständig förnyelse, nyfikenhet, vetgirighet och en miljö som är kanske den renaste på jorden. Resultatet är en kulinarisk frestelse som bara går att övervinna genom att ge efter för den. Bröd ska vara gott och nyttigt. Vi brinner för hantverket och vill att våra kunder och gäster ska känna resultat av våran passion.

En god bit av Åre – När längtan blir för stor. Hur och när som helst är människor alltid välkomna in till oss på Åre Bageri och provsmaka en god bit av Åre!

bake_sne

detgoda

bulle

Bageri & Konditori

Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan där ligger Åre Bageri. Där har man under de senaste 28 åren stenugnsbakat surdegsbröd, kalljäst, fiberrikt med stenmalet mjöl efter recept som bygger på gamla traditioner och kunskaper.

Sinnenas bageri i Åre är en värld full av färger, smaker, dofter och vackra former. Där får man lukta, känna och prata recept och idéer med bagaren själv. Där finns kryddor, surdegar av råg, leavin den vita surdegen, ekologiskt och stenmalet mjöl – men framför allt kärleken och passionen till bröd!

Den största källan till njutning är omväxling och hos Åre Bageri är det lätt att hitta nya och spännande bröd att lägga i brödkorgen. Fantastiska klassiska svenska tårtor och nya sköna moderna bakverk.

eko

kungen

Kung På Berget
Besök Åre Bageri och bli Kungen på Berget – vårt bröd ger dig energi för att prestera på topp och få till den där perfekta svängen, nya tricket eller underbara toppturen. Testat av några av världens bästa skidåkare!

tarta

Konditori
Bröllop, födelsedag eller kanske fira sig själv bara för att man är så himla bra? Tårtor kan vi fixa. Kontakta oss så ser vi till att ni blir mer än nöjda!

bread

Hantverket
Åre Bageri är ett familjeägt lokalt företag i Åre med egen tillverkning som erbjuder smakrika upplevelser för alla sinnen, med naturliga råvaror och handens verk – för dig som känner skillnaden.

surdeg

Surdegen
Surdeg är bagarens stolthet, en skatt som måste vårdas. En surdeg fylls hela tiden på, och den får inte ta slut. Det färdiga brödet får en aromrik, saftig smak, längre färskhållning och ett trevligt tuggmotstånd.

Åre Bageri 2019 © Det lilla Bageriet vid fjällets fot